Onze leden

Raduznaya bestaat uit musici en zangers. Instrumentaal kunt u genieten van accordeon, domra, balalaika, viool, gitaar en contrabas-balalaika. Alle zangers en zangeressen treden op in duetten, ensembles en als solisten. De leden van het orkest ontpoppen zich zo nu en dan ook als zanger of zangeres.

Ria Donnelly

Ria Donnelly is die de contrabas-balaika bespeelt is spontaan bij ons in de groep geschoven en doet al weer een paar jaartjes mee. En bescheiden zo als ze is, ze was er opeens. 

Leny Buswijller

Leny Buswijller is een autodidact op de accordeon en heeft les gehad op de mandoline. Maar speelt nu met heel veel liefde de domra prima en de tenor domra. Het zou voor haar een geweldige ondersteuning zijn als Raduznaya er nog een ACCORDEONNIST bij zou kunnen krijgen.

Leo Buswijller

Leo Buswijller is de derde lid van ons orkest. Hij speelt viool, gitaar en balalaika prima. Hij zoekt de muziek uit, schrijft en herschrijft voor Raduznaya de arrangementen en zorgt dat alles aanwezig is zodat de zangers en zangeressen hun partijen kunnen instuderen.

Gea Werdekker

Gea Werdekker begon op haar vierde jaar met zangles in geboortestad Leiden. Ze maakte deel uit van het koor de Leidse Sleuteltjes. Verhuizing naar Den Haag betekende even stoppen met zingen. Gea ging gitaarles nemen, tot haar twaalfde. Ze zong daarna drie jaar in het Voorburgs jongerenkoor bij Ad de Groot. Vanaf 1982 kreeg Gea zangles van Danny Zonnewa en Marijke van de Lugt. Daarna zong ze een poos niet meer. Tot in 1991 het Oekraïens/Russische muziek haar aandacht trok. Sergei Latychev, Inna Krasnotsvetova en vooral Tamara Obreskov schoolden haar. Gea zong ook bij Russisch Oekraïense Zang– en Dansensemble Kalinka in Rotterdam. Zij bleef dit ensemble trouw tot 2012. In 2011 richtte zij samen met een aantal enthousiaste studenten van de zangpedagoge Tamara Obreskova het Slavisch ensemble Raduzhnaya op. Zij is een inspiratiebron en een stuwende motor achter Kwitka, Raduzhnaya en heeft sinds 2010 ook het artiestenbemiddelingsbureau Kwitka onder haar beheer. Eind 2012 hebben de leden van Raduznaya met elkaar besloten dat zij zonder artistiek leiding verder zouden gaan. Inmiddels is de groep ontwikkeld tot een theatergroep dat zo’n 20 concertverzoeken per jaar op zijn lijstje mag schrijven.

Karin van der Hooft

Zingen doe ik eigenlijk mijn hele leven al. Mijn eerste koor was “de Haagsche Ooievaartjes”. Dat was niet alleen zingen, maar ook klepperen met twee houten kleppers in beide handen. Met dit koor reisden we door het hele land om op te treden. Met elkaar in de bus, heel gezellig, optreden, een flesje cola drinken, en weer naar huis. We zongen vrolijke Hollandse liedjes. Helaas overleed de dirigent. Dat betekende het einde van het koor. Hierna ging ik naar de Burchtkwetters. Hier werd driestemmig gezongen. Niet alleen Nederlands, maar ook Engels, Duits en Frans.

Toen ik in het onderwijs zat, ging ik zelf een kinderkoor dirigeren in de kerk. We noemden het koor “De Keten”, omdat één van onze eerste liedjes “Jij bent een deel van de keten” was. Ik volgde een dirigentencursus en ging later een ander koor dirigeren dat Constantkoor werd genoemd. Dit ontstond uit een gelegenheidskoor voor de Kerst, door de pastoor Instantkoor genoemd.

Omdat ik toch liever zelf zing, ben ik gestopt met dirigeren. Ik zing al jaren in twee koren: Bel Canto en Phoenix. (Ik heb ook nog een tijd bij Kalinka gezongen.) Ik kwam in contact met Raduzhnaya en ik werd uitgenodigd om mee te gaan doen. Inmiddels ben ik er al 5 1/2jaar met veel plezier bij.

Leonid van Kooij

Zingen is een van de meest ingevulde vrije tijd geweest . Naast kinderkoor is een vervolg gekomen met jeugdkoor op verschillend niveau. Deelname aan verschillende projectkoren is in de loop van de jaren een vast onderdeel geworden. Het mannenkoor heeft de meeste aandacht gekregen en is naast het huidige ensemble de grote passie. De liefde voor Slavische muziek met de daarbij behorende entourage heeft op dit moment de plek gekregen om als baszanger te mogen functioneren in het Slavisch ensemble Raduzhnaya door Leonid van Kooij.

Dmytro Ryndenko

Technical and media director. Dima joined our band many years ago and responsible for all technical, media and video issues. He is our support in all questions connected to the sound, light and visuals.

Marieke van der Burg

Ik ben geboren in Wateringen maar woon nu al vele jaren in Den Haag. Mijn vader was zeer muzikaal, zanger en dirigent van veel koren. Ik zelf heb daar niet zoveel meegedaan. Korte tijd orgelles gehad en zingen in het kinderkoor en ik mocht vaak meedoen in schoolmusicals.

Ging de zorg in, 45 jaar lang. Totdat ik Raduzhnaya hoorde in de huiskamer bij Gea.

Daar ben ik begonnen als koffie- theejuf en zorgde voor hand- en spandiensten. Ik ging ook vaak mee met de optredens. En tijdens de repetitieweek genoot ik volop van de Raduzhnaya-familie.

Ik zou meedoen als figurant, kreeg alle kleding thuis en toen was het snel gebeurd. Ik mocht ook meedoen als sopraan zangeres! Ik voel mij heerlijk en vertrouwd bij deze club.

Angel Lanev

Ik kom oorspronkelijk uit Bulgarije en woon een tijdje in Nederland. In Bulgarije heb ik jaren gedanst bij verschillende folkloristische dansgroepen. Slavische folklore en temperament spreken mij wel aan.
Mijn “zang ervaring” in Nederland is jaren geleden begonnen, toen ik uit nieuwsgierigheid ben begonnen te zingen, bij een net opgericht zangkoor. Het Grijze Koppen Orkest (GKO) met oudere bewoners van de wijk Escamp.

Bij Raduzhnaya ben ik heel toevallig terecht gekomen. Ik ben heel voorzichtig begonnen bij de orkest met een schud-eitje ritmes te doen. Mijn schud-eitje is nu “gegroeid” tot een grote tas vol met allerlei attributen, waarmee ik schud, duw, sla, klap, etc., om verschillende geluiden te produceren die een Oekraïense tintje en kleur te geven aan gespeelde muziek. Af en toe laat ik mijn rauwe stem horen als ondersteuning nodig is.

Nathalja

Toen ik zes jaar oud was, stond ik voor een belangrijk moment in mijn jonge leven: het toelatingsexamen voor de muziekschool in mijn geboortestad. Helaas viel het advies negatief uit, en ik werd niet toegelaten om daar te studeren. Dat betekende voor lange tijd het einde aan mijn muzikale dromen.

In 2009 verhuisde ik naar Nederland en raakte muziek wat naar de achtergrond. Het was pas in 2016 dat ik mijn muzikale passie nieuw leven inblies, met mijn eerste privé pianoles. Het verlangen naar muziek leidde me in 2017 naar het koor van de vrije school in Delft, waar mijn dochter op dat moment zat. Daar begon ik met zingen.

De stap naar privé zanglessen volgde in 2018, waarbij ik les kreeg van de getalenteerde dramatische sopraan Capuccine Chiaudani uit Italië en mezzo-sopraan Rachel-Ann Morgan uit Frankrijk. Mijn muzikale reis kreeg meer richting toen ik in 2020 mijn vaste docent, bariton Martijn Sanders, vond.

Naast mijn liefde voor muziek, heb ik ook een rijke ervaring opgebouwd in het toneel. Ik heb acht jaar lang betrokkenheid gehad bij verschillende aspecten, waaronder regie, het schrijven van scripts, en het ontwerpen van kostuums en decoraties.

In 2022 zong ik tijdelijk in het Willy Caron Muziektheater in Den Haag. Na ons grote winterconcert ontving ik een uitnodiging om bij Raduzhnaya te komen zingen. Vanaf 2023 zijn we gezamenlijk aan het werk gegaan om prachtige en onvergetelijke concerten voor onze luisteraars voor te bereiden.

Met veel plezier ben ik nu lid van Raduzhnaya. Het is een genot om mijn passie op deze manier tot uiting te brengen. Elke repetitie en elk concert voelen als thuiskomen, en ik koester elk moment waarop ik mijn creativiteit en enthousiasme in mijn zang kan laten stralen. Het is een bijzondere ervaring waar ik volop van geniet.

Meer informatie

Het dirigentschap wordt wisselend ingevuld. Wat doen we nog meer zelf naast het dirigenschap?

De dames zijn verantwoordelijk voor alle kleding. Met veel trots verwijzen we u naar onze fotos.

Voor de balans in de zang zou het fijn zijn als we er nog 1 tenor bij mogen verwelkomen. Wie durft??
En voor het ORKEST??? Daar hebben we op ons wensenlijstje staan: een tenor, bas, bariton, accordeonnist(e) gevraagd!!

Het hele ensemble heeft een groot warm hart voor het uitdragen van de Slavische cultuur. Hetzij opera, film, musical, volksliederen,alle genres kunnen voorbij komen. Een ieder van ons draagt repertoire aan en met elkaar beslissen we wat er op het programma komt.

Belangrijk om te weten:

  • We vragen geen contributie
  • Reiskosten worden vergoed in overleg
  • Kostuums, op de laarzen na, worden betaald door Raduzhnaya

Heb je interesse of ben je nieuwsgierig? Kom vrijblijvend kijken en luisteren op een repetitie in Rotterdam. Maar bel even van te voren, want stel je voor dat we net die avond er net niet zijn?? Telefoonnummer waar we op te bereiken zijn:

Gea Werdekker: 0650802043.

We repeteren iedere week op de dinsdagavond. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.