Onze leden

Raduznaya bestaat uit musici en zangers. Instrumentaal kunt u genieten van accordeon, domra, balalaika, viool, gitaar en contrabas-balalaika. Alle zangers en zangeressen treden op in duetten, ensembles en als solisten. De leden van het orkest ontpoppen zich zo nu en dan ook als zanger of zangeres.

Ria Donnelly

Ria Donnelly is die de contrabas-balaika bespeelt is spontaan bij ons in de groep geschoven en doet al weer een paar jaartjes mee. En bescheiden zo als ze is, ze was er opeens. 

Leny Buswijller

Leny Buswijller is een autodidact op de accordeon en heeft les gehad op de mandoline. Maar speelt nu met heel veel liefde de domra prima en de tenor domra. Het zou voor haar een geweldige ondersteuning zijn als Raduznaya er nog een ACCORDEONNIST bij zou kunnen krijgen.

Leo Buswijller

Leo Buswijller is de derde lid van ons orkest. Hij speelt viool, gitaar en balalaika prima. Hij zoekt de muziek uit, schrijft en herschrijft voor Raduznaya de arrangementen en zorgt dat alles aanwezig is zodat de zangers en zangeressen hun partijen kunnen instuderen.

Gea Werdekker

Gea Werdekker begon op haar vierde jaar met zangles in geboortestad Leiden. Ze maakte deel uit van het koor de Leidse Sleuteltjes. Verhuizing naar Den Haag betekende even stoppen met zingen. Gea ging gitaarles nemen, tot haar twaalfde. Ze zong daarna drie jaar in het Voorburgs jongerenkoor bij Ad de Groot. Vanaf 1982 kreeg Gea zangles van Danny Zonnewa en Marijke van de Lugt. Daarna zong ze een poos niet meer. Tot in 1991 het Oekraïens/Russische muziek haar aandacht trok. Sergei Latychev, Inna Krasnotsvetova en vooral Tamara Obreskov schoolden haar. Gea zong ook bij Russisch Oekraïense Zang– en Dansensemble Kalinka in Rotterdam. Zij bleef dit ensemble trouw tot 2012. In 2011 richtte zij samen met een aantal enthousiaste studenten van de zangpedagoge Tamara Obreskova het Slavisch ensemble Raduzhnaya op. Zij is een inspiratiebron en een stuwende motor achter Kwitka, Raduzhnaya en heeft sinds 2010 ook het artiestenbemiddelingsbureau Kwitka onder haar beheer. Eind 2012 hebben de leden van Raduznaya met elkaar besloten dat zij zonder artistiek leiding verder zouden gaan. Inmiddels is de groep ontwikkeld tot een theatergroep dat zo’n 20 concertverzoeken per jaar op zijn lijstje mag schrijven.

Anita Gerritsenvanderhoop

Ik houd van de Slavische muziek en had het geluk, inmiddels al weer 8 jaar geleden, mensen te ontmoeten die de zelfde liefde voor deze muziek hebben.

Ikzelf heb een donkere stem, maar ga ook mezzo sopraan partijen niet uit de weg, dankzij zangles is mijn stem soepelere en voller geworden gelukkig onder begeleiding van een Wit-Russische zangcoach. Gelukkig?….gewoon omdat zij deze cultuur als geen ander aan ons weet over te brengen.

Sommigen hebben net als ik bij Kalinka gezongen en anderen ach…. die komen op je pad, het klikt en men formeert enthousiast een groep. We zingen solo’s, in duo’s, trio’s en als gezamenlijke groep, waarbij de muzikanten zich op zanggebied ook niet onbetuigd laten. We spelen en brengen met veel plezier onze shows op het podium en dat doen wij gemiddeld 15 tot 20 keer per jaar.

Karin van der Hooft

Zingen doe ik eigenlijk mijn hele leven al. Mijn eerste koor was “de Haagsche Ooievaartjes”. Dat was niet alleen zingen, maar ook klepperen met twee houten kleppers in beide handen. Met dit koor reisden we door het hele land om op te treden. Met elkaar in de bus, heel gezellig, optreden, een flesje cola drinken, en weer naar huis. We zongen vrolijke Hollandse liedjes. Helaas overleed de dirigent. Dat betekende het einde van het koor. Hierna ging ik naar de Burchtkwetters. Hier werd driestemmig gezongen. Niet alleen Nederlands, maar ook Engels, Duits en Frans.

Toen ik in het onderwijs zat, ging ik zelf een kinderkoor dirigeren in de kerk. We noemden het koor “De Keten”, omdat één van onze eerste liedjes “Jij bent een deel van de keten” was. Ik volgde een dirigentencursus en ging later een ander koor dirigeren dat Constantkoor werd genoemd. Dit ontstond uit een gelegenheidskoor voor de Kerst, door de pastoor Instantkoor genoemd.

Omdat ik toch liever zelf zing, ben ik gestopt met dirigeren. Ik zing al jaren in twee koren: Bel Canto en Phoenix. (Ik heb ook nog een tijd bij Kalinka gezongen.) Ik kwam in contact met Raduzhnaya en ik werd uitgenodigd om mee te gaan doen. Inmiddels ben ik er al 5 1/2jaar met veel plezier bij.

Leonid van Kooij

Zingen is een van de meest ingevulde vrije tijd geweest . Naast kinderkoor is een vervolg gekomen met jeugdkoor op verschillend niveau. Deelname aan verschillende projectkoren is in de loop van de jaren een vast onderdeel geworden. Het mannenkoor heeft de meeste aandacht gekregen en is naast het huidige ensemble de grote passie. De liefde voor Slavische muziek met de daarbij behorende entourage heeft op dit moment de plek gekregen om als baszanger te mogen functioneren in het Slavisch ensemble Raduzhnaya door Leonid van Kooij.

Dmytro Ryndenko

Technical and media director. Dima joined our band many years ago and responsible for all technical, media and video issues. He is our support in all questions connected to the sound, light and visuals.

Meer informatie

Het dirigentschap wordt wisselend ingevuld. Wat doen we nog meer zelf naast het dirigenschap?

De dames zijn verantwoordelijk voor alle kleding. Met veel trots verwijzen we u naar onze fotos.

Voor de balans in de zang zou het fijn zijn als we er nog 1 tenor bij mogen verwelkomen. Wie durft??
En voor het ORKEST??? Daar hebben we op ons wensenlijstje staan: een tenor, bas, bariton, accordeonnist(e) gevraagd!!

Het hele ensemble heeft een groot warm hart voor het uitdragen van de Slavische cultuur. Hetzij opera, film, musical, volksliederen,alle genres kunnen voorbij komen. Een ieder van ons draagt repertoire aan en met elkaar beslissen we wat er op het programma komt.

Belangrijk om te weten:

  • We vragen geen contributie
  • Reiskosten worden vergoed in overleg
  • Kostuums, op de laarzen na, worden betaald door Raduzhnaya

Heb je interesse of ben je nieuwsgierig? Kom vrijblijvend kijken en luisteren op een repetitie in Rotterdam. Maar bel even van te voren, want stel je voor dat we net die avond er net niet zijn?? Telefoonnummer waar we op te bereiken zijn:

Gea Werdekker: 0650802043.

We repeteren iedere week op de dinsdagavond. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.