Evaluatie 2023 Raduzhnaya

2023 was absoluut geen gelukkig jaar voor het Slavisch ensemble Raduzhnaya. 2 leden van het orkest werden ernstig ziek, en vielen uit i.v.m. een langdurig behandeltraject.

Anita Gerritsen van der Hoogt, onze alt vond het na 14 jaar, hele enthousiaste en prachtige inzet zowel qua stem, als choreografie en fantasie rond het maken van kostuums en decor dan ook de hoogste tijd om eens naar iets nieuws uit te kijken. Ze is zich bezig gaan houden met het schilderen van iconen. Maar we zijn haar heel dankbaar voor de prachtige tijd die we met haar en elkaar hebben doorgebracht.

Al met al was dat voor de overige leden een moment om te komen tot bezinning en.. tot een rustmoment in de optredens. De geplande optredens hebben we met een half jaar uit kunnen en mogen stellen. Met veel dank aan onze trouwe opdracht gevers.

Ondertussen zijn we op zoek gegaan naar een accordeonist en… gevonden in Sjaak van Peski en een zangeres Nathaliya Zharkova, bijna afgestudeerde dirigent en erg goed in het instuderen van nieuw repertoire.

Ondertussen viel ook nog eens even onze zanger uit voor een operatie en onze ladiespeaker.

Onze zanger, keert nu gelukkig ook weer langzaam terug, en de ladiespeaker, blijft wel aan ons verbonden, maar “speakt” alleen met de groep en niet in het publiek….

Onze 2 zieke orkestleden zijn weer na een intensieve therapie zover hersteld dat zij weer fijn mee mogen en kunnen draaien. Daardoor zijn de repetities langzaam aan weer opgestart en in het najaar hebben we een aantal optredens ingehaald, gepland en uitgevoerd. Het hoogtepunt was toch wel het benefietconcert met Uzory, een Oekraïense groep uit Nicolaev, die verbonden zijn aan de Filharmonie aldaar. Wij, Raduzhnaya waren uit genodigd door de Vrouwen Van Nu en de Hoeksche Heeren. Wat waren zij enthousiast om de groep de helpen en zich in te spannen voor dit benefietconcert.. Geweldig!

Zoals gebruikelijk hebben het jaar afgesloten met een gezamenlijk diner, waar ook de partners bij waren. En toen Uzory, aangaf ook aan te willen sluiten, was het feest helemaal compleet.

Tot zover het even terugkijken. Maar we kijken nu uit naar het nieuwe jaar! Kijkt U met ons mee?

Gea Werdekker