Benefiet concert Oekraïne

We hebben als ensemble Raduzhnaya zijnde nagedacht en gebrainstormd met de gedachte Oekraïense vluchtelingen én organisaties die vluchtelingen helpen te ondersteunen.  Wij zingen over de Slavische cultuur, zijn in diverse Oekraïense steden geweest. Inmiddels hebben wij al jaren Oekraïense muzikale vrienden én hebben er met ons ensemble mogen optreden, wij bang dat we het niet goed zouden doen en de mensen aldaar dol enthousiast dat wij HUN cultuur in ons hart hebben gesloten.

Dan komen er allerlei gedachten, ideeën opzetten die heel sociaal en lief  bedoelt zijn, maar niet echt uitvoerbaar.

Echter niet getreurd er werd aangepakt ‘Niet lullen maar poetsen’ en Gea Werdekker zijnde de drijvende kracht achter ensemble Raduzhnaya, zei ‘mooi dan ga ik eens polsen bij ons theater in Maassluis of wij hen niet mee kunnen krijgen in ons plan.’ De directeur van dit prachtige theater ‘De Koningshof’ was gelijk zéér enthousiast en stelde de zaal gratis ter beschikking. Achterliggende bijkomstigheid was dat de cultuursector in Maassluis belicht werd en het Maassluise cultuur aanbod in ruime mate aanwezig is. Zeg maar voor ieder wat wils en cultuur, waaronder zang en dans verbindt mensen. Afijn van het één kwam het ander en er moest natuurlijk óók Oekraïens gezongen worden. Wel Gea heeft onmiddellijk contact gezocht met Gregor Bak dirigent van het Oeral kozakkenkoor en ja hoor die zagen het ook wel zitten en kwamen Raduzhnaya versterken. Wát een geweldige ervaring om met dit kozakkenkoor te mogen zingen. Echter een kinderkoor mocht ook niet ontbreken en kinderkoor Wonderwijs kwam zingen, heerlijk om al die kinderen zo enthousiast te zien performen.

Ook een zéér grote pluim voor de Maassluise winkeliers, die hebben zich allen van hun beste sociale kant laten zien. Door prijzen ter beschikking te stellen voor het inmiddels van de grond gekomen RAD VAN FORTUIN. Nou dat was alleen al een succes vanwege de grote hoeveelheid schitterende prijzen. Waarvoor onze zeer grote dank dames en heren winkeliers. De Rotary/Lions hebben ook hun steentje bijgedragen waarvoor onze dank.

De burgermeester en wethouder(s) waren er ook, en dat geeft zo’n prachtige avond een heerlijk ‘gewichtig’ tintje, men laat zich zien en dat is voor een goede samenwerking binnen de gemeente een must.

Helaas was de Oekraïense ambassadeur verhinderd, begrijpelijk er komt zoveel op de goede man af, dat hij niet overal tegelijk kan zijn.

Het moet gezegd; Waarin een kleine stad zó groot kan zijn .. chapeau.

En nu het belangrijkste van de benefiet avond … de opbrengst:

……………………………………….TADADADADADADADAHHHHH………………………………….

8000 EURO WERD DE OPBRENGST VAN DEZE ZÉÉR GESLAAGDE AVOND, EEN RESULTAAT WAAR INITIATOR RADUZHNAYA EN MAASSLUIS TROTS OP MOGEN ZIJN.